Huisdieren
(Koi)vissen
koi

Reptielen: Baardalgaam Leatherbacks

nederlandse naam

Baardegame

wetenschappelijke naam

Pogona vitticeps

herkomst

Midden Australia

biotoop

Droge gebieden

relatieve luchtvochtigheid

 

temperatuur dag

 

voedsel

Planten deeltjes en kleine diertjes

lengte

Onegeev 60 cm

Prijs

Op aanvraag

 

De baardagame of baardagaam (Pogona vitticeps) is een hagedis die behoort tot de familie agamen (Agamidae).[2]De agame leeft in delen van Australië en komt voor in woestijnachtige gebieden.[3] De baardagame heeft verschillende aanpassingen om de hitte overdag en de koude nachten te overleven.

De baardagaam is een omnivoor dus eet eigenlijk alles (niet altijd handig voor terrariumhouders) dus jaagt op prooidieren maar eet ook bloemen en andere plantendelen en leeft van zowel dierlijk als plantaardig materiaal. Het is een warmteminnende soort die een grote behoefte heeft aan licht en warmte. Baardagamen kennen een vrij verregaande vorm van visuele communicatie door kopknikken en het zwaaien met de poten (ronddraaien). Belangrijke vijanden zijn verschillende soorten slangen en roofvogels.

De baardagame is een van de bekendste hagedissen omdat het een van de populairste soorten is in de handel in exotische dieren. De baardagame wordt wereldwijd als exotisch huisdier gehouden waardoor er veel bekend is over de levenswijze. De baardagame staat bekend als een beginnerssoort maar heeft wel een ruim terrarium nodig dat voldoet aan verschillende eisen.

 

Dit product is niet te bestellen in onze webshop.
Neem aub contact met ons op voor meer informatie.
Vermeld bij het bericht aub dat het gaat om het product Baardalgaam Leatherbacks.