Huisdieren
(Koi)vissen
koi

Reptielen: basilisk plumifront

nederlandse naam

Basilisken

wetenschappelijke naam

(Basiliscus

herkomst

Grote delen van Africa

biotoop

Altijd in de buurt van water

relatieve luchtvochtigheid

 

temperatuur dag

 

voedsel

Insekten

lengte

70 tot 90 cm

Prijs

Op aanvraag

 

Basilisken (Basiliscus) zijn een geslacht van hagedissen uit de familie Corytophanidae. Ze behoren tot deleguaanachtigen en zijn typische vertegenwoordigers van deze groep.

Basilisken hebben een slank, zijdelings afgeplat lichaam, lange poten een een relatief zeer lange staart. De hagedissen hebben een groene of bruine lichaamskleur, vaak met vlekken en strepen. De mannetjes hebben opvallende kammen op de kop en de rug die voornamelijk dienen om concurrenten te imponeren. Alle soorten zijn in staat om op de achterpoten over het water te rennen om zo te ontsnappen aan vijanden. Hierdoor zijn ze erg bekend, ze worden in andere landen wel Jezus Christushagedissen genoemd.

Er zijn vier soorten, die voorkomen in Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Alle soorten leven in warme en vochtigetropische bossen, vaak in de buurt van zoet oppervlaktewater. Basilisken leven van kleine dieren zoals insecten en eten daarnaast plantendelen zoals vruchten. Alle soorten zijn eierleggend en zetten de eieren af in de grond. De juvenielen lijken al op de ouders maar hebben nog geen kammen.

 

 

Dit product is niet te bestellen in onze webshop.
Neem aub contact met ons op voor meer informatie.
Vermeld bij het bericht aub dat het gaat om het product basilisk plumifront.