(Koi)vissen
koi

Huisdieren
CALICTUS: Automatic: Nooit meer zelf de vijverfilter schoonmaken

De vijverfilter schoongemaakt zonder hem aan te raken!


Let op: Introductiekorting 2011


Geleverd wordt:
Calictus Automatic, inclusief transparante terugslagklep, Calictusventuri, 3-meter luchtslang 9 mm, 50 mm koppeling en de installatiehandleiding.

Eindelijk een vijverfilter die zich zelf kan schoonmaken:

"Beste Jan, Ik heb nu al een Calictus op mijn vijver. Aangezien ik het schoonmaken van mijn vijverfilter definitief zat ben, wil ik dit jaar de filter op mijn beekloop ook vervangen! Ik heb nu een andere filter, maar ik ben de wekelijkse schoonmaak van de sponzen en borstels echt moe. "

Algemeen
Wanneer een Koi of vijverfilter te vuil is, maakt hij niet meer goed schoon. Het vijvervuil stroomt dan gewoon weer terug de vijver in. Wat nog belangrijker is: de noodzakelijke vijverbacteriën kunnen zich in een vervuilde filter niet goed ontwikkelen. Daarom moet het vuil uit een vijverfilter regelmatig verwijderd worden.

Het zelfreinigende vijverfilter Calictus
De Calictus Automatic is een volledig zelfreinigend filter voor Koi en siervijvers, dat voor het schoonmaken niet eens aangeraakt hoeft te worden. Je gelooft het pas als je begrepen hebt hoe het werkt..

De werking van de automatische Calictus
De Calictus Automatic is een biologische, mechanische en zelfreinigende vijverfilter. Het vijverwater wordt door een pomp, door een transparante terugslagklep en een venturi van onder naar boven in de filter gepompt. In de vijverfilter stroomt het door 100 kg, 2,7 mm grote ronde Calictusglasparels. Deze ronde glasparels ontwikkelen een sterke biofilm. Vuil en vaste deeltjes, grof of fijn worden door de glasparels verzameld. De mechanische waterzuivering begint, uiteraard, direct en de biologische reiniging zoals bij alle filters na een paar weken. Als het vijverwater zijn weg door de 100 kg Calictusglasparels heeft gevonden, stroomt het gefilterde water terug in de vijver. Zo wordt het vijverwater perfect mechanisch en biologisch gereinigd en bent u verzekerd van een gezond en helder vijverwater indien u onze instructies opvolgt. Om te voorkomen dat het vijverwater groen wordt, wordt een UVC-lamp gebruikt.

Hoe kan de Calictus Automatic zich zelf schoon maken?
Om de filter schoon te maken hoeft u hem in het geheel niet aan te raken! De zelfreinigende Calictus Automatic wordt aangestuurd door een timer. Het zelfreinigende principe bestaat er uit dat de Calictus het door de glasparels opgevangen vuil van beneden naar boven brengt. Tijdens dit proces blijven de Calictusglasparels door een slimme technologie in de filter en wordt alleen het vuil verwijderd. Dit wordt afgevoerd naar een riool of loopt door de Calictus ECO terug de vijver in. Bekijk: de werking op http://www.youtube.com/watch?v=6bdThBj7AxU 

Hoe vaak laat ik de Calictus vijverfilter zichzelf schoon maken?
Voor de Calictus Automatic adviseren wij deze 1 of 2 reinigingsbeurten per week te laten uitvoeren. Elke reinigingscyclus duurt 4 of 5 minuten. Als de ECO niet wordt gebruikt, hebt u een riool aansluiting nodig.

Hoeveel water wordt er verbruikt bij het schoonmaken van de Calictus als er geen Calictus ECO is aangesloten?
Als er geen Calictus ECO beschikbaar is, verliest u op een 4-minuten reinigen ongeveer 800 liter vijverwater. Dit water stroomt het riool in of gaat naar een andere afvoermogelijkheid.

Hoeveel water wordt er bij het schoonmaken van de Calictus verbruikt als er wel een Calictus ECO is aangesloten?
Als een ECO wordt gebruikt bij de zelfreiniging van de filter gaat er geen druppel water verloren. U kunt deze configuratie daarom, afhankelijk van de vervuiling van de vijver zo vaak reinigen als u wilt. Zie voor het gebruik van de Calictus ECO

Ik wil geen filtersponzen, filterpatronen en geen filterborstels meer schoonmaken!


 De voordelen van een Calictusfiltersystem:
 Wat een genot: ik hoef de vijverfilter niet meer schoon te maken. Een betere biologische werking, omdat de filter schoon blijft De filterwerking is zowel mechanisch als biologisch Minder draadalgen

De extra voordelen van de Calictus Automatic met de Calictus Eco
 Geen waterverspilling meer U kunt zo vaak schoonmaken als u wilt Een betere, uitbundige plantengroei U hebt geen rioolaansluiting meer nodig U kunt met een gerust hart op vakantie gaan

Het installeren van de filter
De Calictus Automatic staat altijd waterpas en staat boven het vijverniveau, zodat het water gemakkelijk terug in de vijver kan stromen. De filter kan overal staan. Binnenshuis, buitenshuis, als het moet 15 meter verwijderd van de vijver.

 De watertoevoer naar de Calictus
 De zelfreinigende Calictus heeft een toevoerleiding van 50 mm en een waterpomp van 14 tot 16m ³ per uur. De pomp heeft minimaal 170 watt.

De retour naar de vijver uit de Calictus.
De uitgang van de Calictus zelf moet altijd ten minste 40 cm boven het waterniveau blijven. De terugvoer in de vijver (90mm) kan uiteraard onder de waterspiegel liggen.

Specificaties Calictus Automatic:
Afmetingen: 60 x 60 x 100 cm (LxBxH) Waterpomp: Max 16.000 liter per uur Buis of slang voor de watertoevoer: 50 mm Hoeveelheid ronde Calictus glasparel filtermateriaal: 100 kg Retour naar de vijver: 90 mm

Luchtpomp en UVC (niet inbegrepen)
UVC: 3-4 watt per 1000 liter
Luchtpomp voor het schoonmaken van de filter:80Watt

Op aanvraag:
aansluitmaterialen voor de Calictus
4 x 90 mm Bochten
2 x 90 mm Moffen
3 x 90 mm Moffen lijm
4 x 1 meter buis 90 mm 10 Ato

Als u vragen heeft bieden wij u gratis advies. Stuur een email of bel ons!

Tot 1 mei kost de filter:

van €1.931,00

voor €995,00
HOEVEELHEID