(Koi)vissen
koi

Huisdieren
CALICTUS: Glasparels, heel geschikt voor zandfilters

Waarom ronde Calictusglasparels 
Het is bekend dat de Calictusglasparels (SiLibeads) in een Koivijverfilter of in een siervijver filter zeer snel een biofilm ontwikkelen. Denk aan een glazen fles die je na een paar dagen uit het water probeert te halen: de fles glibbert door de biofilm uit je handen. Een biofilm hecht zich aan glas sneller dan aan de meeste andere materialen. De Calictusvijverfilter is tot dusver de enige in zijn soort die werkt met de ronde Calictusglasparels. Calictus presenteert de SiLibeads bolvormige glasparels als filter materiaal voor het nieuwe Calictusvijverfiltersysteem. 

Gevuld met dit filtermedium kunnen ook zandfilters geschikt gemaakt worden voor Koivijvers. De SiLibeads glasparels bevatten in tegenstelling tot de meeste andere glasparels geen schadelijke zware metalen en werden goedgekeurd door de FDA en de German Food Regulations.

SiLibeads 
De SiLibeads glasparels voldoen aan de eisen van § 31 of LFGB en aan de artikel 3 van de EU-verordening (EG) Nr.1935/2004. Daarom kunnen de glasparels bij de installatie direct in de filter gedaan worden. De glasparels hebben door hun ronde vorm en door de precisie waarmee de ze worden vervaardigd de hoogst mogelijke reinigende werking.Gewone zandfilter niet geschikt als vijverfilter

Een gewoon zand of grind filter kan alleen onder bijzondere voorwaarden effectief als Koivijverfilter gebruikt worden. Een gewone zandfilter zal een tijdje goed functioneren en de fijne deeltjes uit het water halen. Na een tijdje ontstaat dan op een Koi vijver meestal een probleem.

De Koivijver zandfilter is moeilijk schoon te maken
Het probleem dat moet worden opgelost is het reinigen van de zandfilter. Een gewoon zand of grind filter slibt dicht, vormt kanalen, ontwikkeld ongewenste bacterieculturen en is vaak moeilijk schoon te maken.

De Calictusglasparelsmaken van een gewone zandfilter een prima Koivijverfilter.
Om een gewone zandfilter direct geschikt te maken voor een Koi vijver hoeft het zand alleen maar vervangen te worden door de Calictus SiLibeads glasparels. Wij raden altijd een voorfilter aan.

van €375,00

voor €275,00
HOEVEELHEID